Hakkebøf med bløde løg er en dansk­ ­klassiker, og her får du den med en twist.

Foodstylist og fotograf: Samantha Fotheringham / Opskrift: Christoffer Norton

De bløde løg er smukt akkompagneret af en krydderi­symfoni fra Middelhavet og Østen, som er med til at ­løfte løgene op på et højere niveau. ­Balsamico-eddikens aromatiserede duft klæder rødbedens jordagtige smag og tilfører noget helt unikt til retten. Afsluttende kan du pynte retten med et strejf af skovsyre og persille, som både er behageligt for ­munden og øjnene.

Rødbeden

Du kender den fra den klassiske kombination på rugbrød med leverpostej. De kan spises rå, syltede, bagte – mulighederne er mange. Nogle synes de smager af jord, andre synes de smager fortrinligt. Rødbedens kraftige rødfarvede kød stråler så fint på gaflen, indtil du taber den ned på den hvide dug og alle gode husmoderråd må tages i brug

Zittauerløget

Standardløget, som ikke koster meget og kan bruges til det meste. Zittauerløget går også under navnene gule kepaløg eller ganske simpelt ‘løg’. Du kan kende løget på dets guldbrune skal og lyse undre samt dets kraftige smag. Løgsorten blev udviklet i 1930’erne af en grøntsagsdyrker fra den tyske by Zittau – deraf navnet

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *