
Der kan være mange fordele i at lave sin egen bouillon, selvom det kan være tidskrævende. Folkestedet har delt deres madopskrift på fiskebouillon med os, for at gøre det nemmere for alle at lave sin egen velsmagende bouillon.
Fiskebouillon
Ingredienser
900 g fiskeben (skære gællerne fra, da de er bitre)
1 løg, grofthakket
1 porre, i grove skiver
3 stilke bladselleri, grofthakkede
1 laurbærblade
4 kviste frisk persille, tørret kan også anvendes
1 tsk. hele peberkorn, farven er ligegyldig
½ tsk. salt
1,25 l vand
Sådan gør du
Hæld fiskebenene i en gryde, og tilsæt de øvrige ingredienser, tilsæt vand, og bring bouillonen i kog. Skru ned for varmen, og lad bouillonen småkoge i ca. 30 minutter. Skum jævnligt undervejs. Si bouillonen gennem en si, og stil den til side til den skal bruges.
Fiskebouillonen kan sagtens fryses ned til senere brug.