Opskrift på grøntsagsbouillon

Du kan sagtens lave din egen bouillon. Denne opskrift kræver lidt forberedelsestid i køkkenet, men er ellers nem at gå til og kræver således ikke flere års køkkenerfaring.

 

 

 

Grøntsagsbouillon

 

Ingredienser

2 løg, grofthakkede

4 gulerødder, i skiver

3 stilke bladselleri, grofthakkede

2 kviste frisk timian, tørret kan også anvendes

4 kviste frisk persille, tørret kan også anvendes

1 tsk. hele peberkorn, farven er ligegyldig

½ tsk. salt

1,75 l vand

 

Sådan gør du

Hæld alle ingredienserne i en gryde, tilsæt vand, og bring bouillonen i kog. Skru ned for varmen, og lad bouillonen småkoge i ca. 1 time. Skum den jævnligt. Si bouillonen gennem en si, og stil den til side til den skal bruges.

 

Grøntsagsbouillonen kan uden problemer fryses ned.