Opskrift på hønsebouillon

Folkestedet har givet os deres opskrift på hønsebouillon, som de selv bruger i deres supper og madlavning. Det er en velsmagende grundopskrift, som er en gode base for din suppe. Opskriften giver 1,25 liter bouillon.

 

Høsebouillon

 

Ingredienser

1 høne- eller kylligeskrog, lår med ben kan også bruges

2 løg, grofthakkede

4 gulerødder, i skiver

3 stilke bladselleri, grofthakkede

2 laurbærblade

1 tsk. hele peberkorn, farven er ligegyldig

½ tsk. salt

1,75 l vand

 

Sådan gør du

Hæld alle ingredienserne i en gryde, tilsæt vand, og bring bouillonen i kog. Skru ned for varmen, og lad bouillonen småkoge i ca. 1½ time. Skum flere gange undervejs. Si bouillonen gennem en si, og stil den til side til den skal bruges.

 

Du kan sagtens fryse hønsebouillonen ned.