Du kan sagtens få en god single-jul

Familiefester med nysgerrige spørgsmål, misteltenen over døren og medlidende øjne overalt… Undersøgelser viser, at singler i moden alder finder julen særligt anstrengende og ikke er glade for december måneds højtider.

 

Mange finder deres egen overlevelsesstrategi i juledagene. Det er absolut muligt at gøre julen hyggelig for sig selv og for andre ved at skrue ned for sine forventninger. I stedet for at se sig selv som ensom og ”gammel”, bør man fokusere på fordelene: Du er helt frit stillet til at gøre, hvad du vil, når du vil. Gør de ting, som du synes er specielt interessante, og vælg det fra, som du kun gør af pligt.

 

Familiebånd kan være en god ting; men venner og bekendte er den familie, du selv vælger. Det er også en god idé at skrue lidt ned for de store forventninger til julen, både hos dig selv og omgivelserne. Selvom det kan føles som en falliterklæring, kan det være en fin løsning at købe mere eller mindre færdiglavet mad. Du behøver ikke bage fem slags småkager eller stege and og koge rødkål fra bunden. Og hvis du egentlig ikke er til flæskesteg og risalamande, så spis noget andet, som du bedre kan lide. Lad dig inspirere af ugeblade og internet, som bugner af opskrifter, også på lidt mere alternative julelækkerier. Endelig har en del restauranter åbent juleaften og serverer både jule- og anden mad. Giv dig selv en rigtig god gave, lyt til din yndlings-julemusik, se Disneyshow (det kan man godt uden børn) Med andre ord: pluk de juletraditioner, der giver mening for dig og gør dig glad, og lad de andre ligge.

 

Tekst: Ingrid Terkelsen