Frivillige hjælper i Indien

Karin og Kaj kom ikke tomhændede til Indien.

 

Ægteparret på 68 og 72 år bor til daglig i Risvangen i det nordlige Aarhus, og de havde forberedt sig gennem nogen tid på rejsen. De er medlemmer i Aktion Børnehjælp og havde derfor også kontakt til et par børnehjem i Indien. Inden de tog hjemmefra, havde de samlet blandt andet børnetøj, legetøj og penge ind, som de delte ud til børnene. ”Vi havde 21.000 kr. med hjemmefra, som vi havde samlet ind blandt venner og naboer, i Kajs fodboldklub og blandt mine gymnastikveninder,” fortæller Karin Høy. ”Ud over det, havde vi samlet tøj ind og Lego havde givet os en masse Duplo-klodser, som vi også havde med til børnene.”

 

Karin Høy er også på anden vis involveret i hjælpearbejde i Indien. Hun har kontakt til en masse kvinder i Aarhus, der strikker tæpper, som bliver sendt til Indien, og da hun var dernede, så hun til sin store tilfredshed, at tæpperne var kommet frem og blev brugt flittigt. Også på et andet område har Karin rige besøg var hun sammen med sin mand på besøg i en landsby, hvor der var gode muligheder for at dyrke afgrøder. Bortset fra, at man manglede vand. Det fik Karin Høy til at kontakte pumpefabrikken Grundfos i Bjerringbro. Her var man med på idéen og donerede 350.000 kroner til en pumpe. I forbindelse med det seneste besøg i Indien besøgte Karin Høy og Kaj K. Nielsen landsbyen og så til deres store glæde, at pumpen virkede, og at bønderne dyrkede mange grøntsager. Karin Høy tager gerne rundt på lokalcentre og foreninger og fortæller om deres oplevelser i Indien. Ægteparret giver også gerne gode råd til andre, der kunne tænke sig at prøve noget lignende.

 

Karin Høy og Kaj K. Nielsen kan kontaktes på mail: karinhoey@ hotmail.com

 


Frivillig i udlandet

Der findes en lang række danske hjælpeorganisationer, der formidler frivilligt arbejde i udlandet – blandt andet for seniorer. Læs mere på nettet om for eksempel Seniorer uden grænser, AFS Interkultur og Projects Abroad. En anden mulighed er at gøre som Karin Høy og Kaj K. Nielsen og kontakte en lokal hjælpeorganisation. ”For os var det det rigtige at gøre. Vi var selv herrer over, hvor lang tid og hvor omfattende vores indsats skulle være,” siger de. ”Vi arbejdede frivilligt i tre uger, og resten af tiden rejste vi rundt og oplevede Indien som almindelige turister.”

Tekst: Allan Witte

Foto: Privat