En gruppe medicinstuderendes dissektionstur til Paris i 1950 blev afsættet for den landsdækkende forening IMCC, der laver sundhedsfremmende arbejde både lokalt og i lande som fx Cambodia, Jordan og Rwanda. Aarhus-afdelingen tæller i dag 680 frivillige studerende, fordelt på 36 forskellige indsatser.

 

”Fællesnævneren for projekter og medlemmer er, at de gør en forskel for andre. Både ved at forbedre sundhed og levevilkår dér, hvor der brug for det, og ved at undervise i sundhed gennem bæredygtige projekter,” forklarer formand for foreningen Theis Bock.

 

Det er bl.a. ung-til-ung seksualundervisning i Sex- ekspressen eller Donaid, hvor studerende, iklædt gigantiske nyre- og andre oversize organkostumer, formidler vigtigheden af organdonation, mens frivillige i Bamsehospitalet røntgenfotograferer bamser og gør det trygt for børnene at gå til læge og komme på sygehuset.

 

IMCC står for International Medical Cooperation Committee og har tidligere været domineret af sundhedsfaglige studerende. I dag er foreningen tværfaglig, og kompetencer som formidling, fundraising, projektledelse og -styring efterspørges i høj grad.

 

Er du studerende i Aarhus og har lyst til at være med?

Læs mere og meld dig in på imcc.dk

 

Tekst: Pernille Bonne
Foto: Anders Trærup