Frivillige strikker for Aktion Børnehjælp

Karin Høy er formand for Aktion Børnehjælps afdeling i Aarhus. Netop Aktion Børnehjælp er én af de mange frivillige foreninger i Aarhus Kommune, der har ansøgt om tilskud fra §18 bevillingerne. Hun modtog i 2014 4.000 kr. som hun havde omsøgt om til indkøb af garn.

 

”Alle kan være med! Lige for tiden vil jeg tro, vi er omkring 80 i alt. Det er både med dem på centrene og dem der gør det hjemmefra. Det er så hyggeligt, og så går det jo til et godt formål.” Karin Høy er i den grad begejstret, over de strikkeklubber hun jævnligt besøger rundt omkring i Aarhus.

 

Bordet er fyldt op med stakke af strikkede tæpper og bunkevis med billeder af små indiske børn med striktøj på kroppen. ”Vi hækler og strikker tæpper, små sweaters, sutsko, gamacher og en masse andet strik. Vi laver bjerge af det! Enten sender vi det direkte til Indien, eller også sælger vi det og sender pengene til Aktion Børnehjælps afdeling i København, der sørger for, at det går til et godt formål. Jeg vil skyde på, at de 4.000 kr. jeg har modtaget to gange i år, bliver til omkring 15.000 kr. i salg. Det er altså ret godt, hvis jeg selv skal sige det. Jamen jeg kan jo tale om det her i flere timer”, ler Karin, imens den varme glød i hendes øjne pulserer om kap med hendes smil.

 

I dag går Karins tur til Hørgården, som har strikkeklub hver torsdag i de ulige uger fra klokken 10-11:30. Hun kører rundt i sin private bil flere gange om ugen for at besøge strikkeklubberne. Benzinen betaler hun af egen lomme. I dag skal der afleveres nyindkøbt garn, der er købt for §18 bevillingen. ”Det er simpelthen så dejligt at få en masse nye garnnøgler.” Benni Asmussen der er formand for strikkeklubben på Hørgården, tager glad imod det nye garn, Karin er kommet med. ”Prøv at se hvor fine de er i forhold til de små rester vi strikker med. Det er altså noget nemmere at strikke en sweater eller et par sutsko med sådan et stort nøgle her i forhold til den lille rest der”, siger hun, imens hun viser et lille bitte garnnøgle frem, der ikke imponerer i forhold til det nyankomne garn.

 

Strikkeklubben på Hørgården er samlet til kaffe, småkager, hygge og ikke mindst strik. Og strikket det bliver der! 88-årige Rita har strikket, siden hendes mor gav hende et par strikkepinde i hånden som 3-årig. børnesweater på en uges tid. Jeg ser ikke så godt mere, så jeg får Kirsten til at hæfte enderne for mig”, siger hun, imens hun smiler, og fortsætter: ”Egentlig er det ikke derfor, jeg gider bare ikke hæfte ender. Jeg vil hellere strikke. Det kan godt være jeg er gammel, men jeg er ikke helt dum heroppe”, griner Rita, imens hun prikker sig selv på hovedet. Kirsten Sloth Lave, der sidder ved siden af, griner med. Der er så sandelig gang i både hygge og strik her i strikkeklubben. Benni Asmussen er også begejstret for at kunne hjælpe: ”Tøjet går direkte til børnene. Der er ikke nogen, der kan spise en middag for en lille børnetrøje. De kan kun bruges af børnene, så vi ved det gør gavn ude i verden. Og så er der jo også det sociale i vores strikkeklub. Vi hygger os rigtig meget, når vi samles”. De garvede strikkedamer er alle enige i, at det er hyggeligt at strikke sammen, og vil meget gerne have besøg af flere. Alle er velkomne!

 


§18 - Paragraf hvad for noget?

Seniorsangbøger, teleslynge, nyt klæde til billiardbord, et klaver, indkøb af garn eller transport og mad til frivillige. Alt sammen noget der i 2014 gemmen §18 bevilling blev givet penge til. Helt nøjagtigt uddeler Sundhed og Omsorg 2,2 milioner årligt, fordelt over to runder.

 

 

Der ydes tilskud til aktiviteter i frivillige organisationer. F.eks.:

 • Foreninger der organiserer selvhjælps – eller pårørendegrupper
 • Forskellige former for besøgs-, ledsager- eller aflastningsordninger
 • Sociale cafeer og væresteder
 • Støtte- og kontaktpersoner på frivillig basis
 • Støtte til frivillige sociale foreninger, der er i en opstartsfase
 • Frivillighedsformidling

Bevillingerne hjælper med den økonomiske opbakning, mange frivillige enheder er afhængige af. Intet er for stort eller småt, så længe det følger kriterierne for §18 tilskud.

 

Læs mere om §18. Find ud af hvem der kan søge, hvordan man gør og hvad man kan søge støtte til på www.frivilligiaarhus.dk 


2 thoughts on “Strik der gavner”

 1. Hej.
  Jeg er en kvinde på 49år som godt kunne tænke mig at strikke frivilligt hjemme.
  Er der nogen bestemte opskrifter i strikker efter?
  Hvor kan man aflevere de ting man har lavet?
  Jeg bor i ølsted ved frederikssund.
  Kh karin nielsen

 2. Vi strikker til Røde Kors. Børnetrøjer i flere størrelser. her i århus hedder det Nørklerne. prøv selv at undersøge hvor der er en strikkeklub. Mvh. karin Høy.

Comments are closed.