Træskibshavnen er et åndehul af frisk luft, ro og godt fællesskab og det perfekte sted at slå hovedet fra for en stund.

Han har mange jern i ilden og sidder sjældent stille. Flemming Elimar-Jensen, 61, er tidligere indkøbschef i elektronikbranchen med hele verden som sin arbejdsplads. I dag er han på 20. år selvstændig it-underviser og på 26. år arrangør af middelaldermarkeder rundt om i landet. Derudover står der en hulens masse frivilligt foreningsarbejde på programmet.

Med til det sidste hører medlemskabet af Foreningen Til Bevarelse Af Hajkutteren Slejpner, der ligger fortøjet i Aarhus’ smukke træskibshavn. Tæt ved træskibshavnens klubhus for enden af Fiskerivej med Aarhus Ø’s moderne bygninger som en fin kontrast til de gamle træskibe, der kræver pleje og kærlighed.

 

Tid til at lytte

 

”Vi har lige haft Slejpner på bedding og blandt andet fået fjernet et helt ton muslinger under skroget,” fortæller Flemming Elimar-Jensen, mens andre medlemmer skruer, sliber og maler rundt om på skibet, så det kan blive klart til sejle en tur i bugten i løbet af foråret.

Træskibshavnen ligger et stenkast fra midtbyen og forvandlingen fra pulserende byliv til havnens bølgeskvulp er nærmest magisk.

”Prøv lige at mærke roen hernede,” siger Flemming Elimar-Nielsen og tager en dyb indånding. Han er kommet hastende hertil fra arbejde og tilføjer: ”Efter en dag med fuld knald på, er det fantastisk at komme herned. Man skal kunne koble af fra det, man plejer at gøre. Og så kan jeg godt lide, at Slejpner er et fælles projekt. Man får en god sludder, når man er hernede – jeg tror, det vigtigste for alle os hernede er, at vi har det godt sammen og har tid til at tale med og lytte til hinanden.”

 

Tekst: Pernille Bonne

Foto: Mathilde Bech


Foreningen Til Bevarelse Af Hajkutteren Slejpner

 Foreningen har 29 medlemmer og tæller både erfarne sejlere, håndværkere og folk, der tilsammen kan ’lidt af hvert’. ”Hvis du kan sætte kaffe over og drikke den med andre, så er der plads til dig,” siger foreningens formand Pernille Skibby, der gerne byder nye medlemmer velkommen. Læs mere på facebooksiden ’Hajkutteren Slejpner’ eller kontakt formand Pernille Skibby direkte: 40 53 99 23

500 andre fede foreninger

Er du ikke lige til træskibe og søgang, kan du finde andre fællesskaber i Vital Aarhus nr. 2 2018, hvor vi præsenterede 500 forskellige foreninger. Magasinet finder du på vital.dk.

Livsglæde og sundhed

Hvad er livsglæde for dig?

 

“At høre god musik, som gør mig glad. I morges stod jeg op kl. fire, satte irsk musik på; og så blev jeg vågen og i godt humør. Man skal gøre noget, der gør en glad. Vidste du, at bare du trækker på smilebåndet, så udløser det positive hormoner i hjernen? Du kan faktisk narre hjernen til at tro, du er glad – og så bliver du glad.”

 

Hvad er din livret?

 

“Middelhavsmad – godt med grøntsager, frugt og svampe. Noget med fisk, kylling, lam, okse eller kalkun og masser af krydderier Gode råvarer, helst økologisk. Jeg køber ikke færdiglavet industrimad, men laver al mad fra bunden.”

 

Hvad laver du, når du har fri?

 

“Går ud og hører livemusik, synger i kor, er aktiv i foreninger og er redaktør af flere facebooksider om middelalderen. Og så studerer jeg alternativ behandling og er i gang med at lære spansk – jeg elsker at rejse til Andalusien. Og så ser jeg mine to dejlige børn.”

 

Hvis du havde alle penge i verden, hvad ville du så bruge dem til?

 

“Det har jeg haft engang, men der havde jeg også 120 rejsedage om året og så aldrig min hustru, mine børn og mit hus. Så jeg valgte at stoppe. Jeg gik ned i løn, men blev et gladere menneske. Familieliv er vigtigt for mig.”

 

Hvad er sundhed for dig?

 

“Sundhed er mange ting: At gøre noget, som gør andre glade, men som også som gør mig glad. At skabe noget, som umiddelbart virker umuligt – fx arrangerede jeg på et tidspunkt et helt middelaldermarked ved Kalø Vig på bare 20 dage. Inklusiv et riddershow med seks heste og 12 mand fra Tjekkiet. Det var travle 20 dage, men også vildt fedt! At få tømt hovedet. Hold fri, når du har fri. Sæt mobilen på lydløs og vær 100 procent til stede med dem, du er sammen med. At man trives med familie og venner – og fravælger det, der ikke er godt for dig. At være i naturen!