Hun er prisvindende gastronom og kendt blogger. Hun er også invalid pga. en trafikulykke og kronisk sygdom. Blogger Malou Rotvel Pagh fortæller her, hvordan hun stædigt holder fast i at ville leve sundt og godt, selv om verden er vendt på hovedet.

 

For 10 år siden sad Malou Rotvel Pagh og surfede fra den ene madblog til den anden og fik øje på en reklame for at lave sin egen blog.

”Jeg havde længe leget med tanken om en blog, så jeg tog en hurtig beslutning og oprettede Klidmoster.dk,” fortæller den erfarne blogger.

 

Idiotsikre opskrifter

 

Tilbage i 2009 var en blog ikke allemandseje på samme måde som i dag, så Klidmoster.dk fik lynhurtigt mange faste følgere.

”Jeg får mange positive tilbagemeldinger på mine opskrifter. Det bedste i verden er jo, når nogen lægger et billede op på Instagram af mad, de har lavet ud fra min opskrift. Jeg har en stor faglig stolthed, og det er pisse fedt at få lov til at flekse den fagmuskel ind imellem på bloggen,” siger Malou Rotvel Pagh.

 

Glasset er altid halv FULDT

 

Fra at have vundet ved DM for elever, mens hun uddannede sig til cater, er hun i dag på førtidspension pga. mén fra en trafikulykke, og siden har Malou Rotvel Pagh fået diagnosen fibromyalgi. Det betyder bl.a., at hun langsomt bliver dårligere til at bevæge sig.

”Jeg giver noget af mig selv i hvert blogindlæg. Det handler ikke bare om mad, men om at leve livet. Bloggen er en stor del af min sundhed og livsglæde. Nogle siger, at det er et glansbillede, jeg viser af mig selv som syg, men for mig er Klidmoster.dk et frirum, hvor jeg viser overfor mig selv og andre, at selv om jeg er syg, så kan jeg noget,” siger Malou Rotvel Pagh.

Den madbegejstrede blogger lever ud fra filosofien: At få det bedste ud af livet, og hun har arbejdet meget med at acceptere sin situation.

”Nogen vil måske sætte sig hen i et hjørne og blive sur og bitter, men det bliver man altså hverken glad eller sund af,” siger Malou Rotvel Pagh.

 

Make it work

 

Som barn var Malou og hendes søster ofte med på Københavns Grønttorv, hvor faderen var marketingschef. Der, i virvaret af sanseindtryk, blev hendes interesse for mad og gode råvarer for alvor vakt.

”Jeg har altid været meget kreativ med mad. Jeg elsker at udvikle opskrifter, afprøve nye smagssammensætninger og sprænge rammerne for, hvad mad kan,” siger Malou Rotvel Pagh.

Ud over, at vi skal turde udfordre vores smagsløg, er det også vigtigt for Malou Rotvel Pagh, at alle har muligheden for at lave god mad. Derfor er hendes opskrifter på bloggen enkle, og man guides igennem step-by-step med både tekst og billeder.

På grund af hendes sygdom har Malou Rotvel Pagh måtte ændre sine ambitioner for maden markant.

Kræfterne er ikke til at gå ud og handle hver dag eller køre langt efter de helt rette råvarer. Derfor suppleres mad lavet fra bunden med forskellige ”måltidskasser,” der vægter økologi og enkelthed i madlavningen, siger hun og tilføjer:

”I dag handler det for mig om at kunne ”make it work” fremfor at skulle kunne alt.”

 

Tekst: Jannie Lindberg Sundgaard, foto: Mathilde Bech


Malou ”Klidmoster” om livsglæde og sundhed

Hvis du havde alle penge i verden, hvad ville du så bruge dem til?

Jeg ville flytte til et varmere land. Det danske klima er ikke godt, når man har fibromyalgi. Og så ville jeg spise rigtig god mad. Penge i sig selv gør ikke en lykkelig, men når man f.eks. er syg og ikke har så mange kræfter, så handler det meget om komfort. Og det kan penge købe.

Hvad er sundhed for dig?

At spise en fornuftig basiskost, gerne økologisk, og så er det vigtigt at tale godt om sig selv. Kroppen kører efter det brændstof den får. Jeg kan tydeligt mærke på mine kræfter, hvis jeg har spist dårlig junkfood.

Hvad er livskvalitet for dig?

Et kram, en at tale med, min blog. At komme ud og få frisk luft og møde andre mennesker. Det bloggernetværk, jeg er en del af, har også stor betydning for mig.

Hvad er din livret?

Min fars Osso Buco. Han er desværre død for mange år siden, men jeg har udviklet på opskriften, og familien spørger ofte, om jeg ikke kan lave fars Osso Buco.

Læs mere om Malou på klidmoster.dk og følg hende på Instagram @kmoztar