Suppeaftener er et hit

Her får du opskriften på en god aften: Du tager et par kyllinger, koger en fond, tilsætter rødløg og porrer, blander det med fløde, kokosmælk og karry. Derefter bager du et godt, hjemmelavet brød, sætter vin og vand på bordet, inviterer en mand med et klaver og overlader resten til 120 glade mennesker i alle aldre.

 

Det handler om suppe. Og det handler om meget andet og mere end suppe. For maden er langt mere end det vi spiser. Det var efterårets første suppeaften på Skæring Lokalcenter et synligt bevis på.

Stemningen var høj og tonelejet lidt dybere da gæsterne på Lokalcenter Skæring skød årets første suppeaften i gang med fællessangen ”Her i vores hus er glæde. Her i vores hus er fest. Her er sang og lys og latter og et glas til hver en gæst..” Og for de 120 deltagere, der havde været heldige og hurtige nok til at få en plads ved bordene denne aften, emmede luften af lyst til samvær.

Sammen med frivilligkoordinatoren var medlem af brugerrådet og caféudvalget Else Christensen på 91 år tovholder og vært ved aftenens arrangement, hvor suppen var hjemmelavet og kostede 35 kroner. ”Cafeen er jo hjertet i vores lokalcenter, og derfor skal vi sørge for at den bliver brugt og at den bliver brugt rigtigt – af alle i lokalområdet. Derfor skal vi have den til at blomstre og sørge for at den er åben på de tidspunkter, hvor beboerne fra lokalcenteret og nærområdet har behov for det,” siger Else Christensen.

 

Livslyst og samvær

Suppeaftener er en udløber af Projekt Spisevenner som har til formål at understøtte livslyst og samvær omkring måltider. Der bliver afholdt suppeaftener i alle fem centre under Område Nord. Bjørnshøj startede i august, Sønderskovhus og Hjortshøj i oktober og Rosenbakken kommer med i januar 2014.

Selvom mange af deltagerne denne aften havde rundet de 60, så var alle aldersgrupper repræsenteret: fra de små piger, der var mest optaget af tuscherne ved tegnebordet, de lange lømler i voksealderen og oldemor på 90, der bare havde glædet sig til at invitere hele sin store familie ud at spise.

”En suppeaften er en aften hvor du kan komme og få en portion god, hjemmelavet suppe sammen med dine naboer. Det er billigt, du får socialt samvær og møder andre fra dit lokalområde. Det er så enkelt og lavpraktisk at alle kan være med og få fornøjelse af det,” siger frivilligkoordinator Marianne Keiser om arrangementet, som har været noget af et tilløbsstykke.

 

Tekst: Helle Erenbjerg

Foto: Brian Rasmussen