Mange af de teknologier, vi omgiver os med i hverdagen, kan være med til at forstærke vores sociale relationer. På DokkX kan du få mere at vide om, hvordan moderne teknologi kan styrke båndet mellem dig og dem, du holder af.

 

I dag er moderne teknologi en fuldt integreret del af de fleste menneskers liv. Vi tager billeder med mobilens kamera og deler dem med familie og venner på de sociale medier. Julegaveindkøbene klares over internettet. Vi styrer husets belysning, alarmsystem og indeklima med vores tablet eller smartphone.

 

Teknologi gør på mange måder hverdagen lettere for os. Den giver os mulighed for at kommunikere på tværs af geografiske, fysiske og mentale barrierer, og den er med til at styrke vores sociale relationer.

 

Styrk dine relationer med apps

 

På Dokk1 i Aarhus ligger det velfærdsteknologiske oplevelsesunivers, DokkX. Her kan du gå på opdagelse i det nyeste inden for teknologi og digitale løsninger. I udstillingen findes et hav af teknologier, der kan være med til at danne og styrke relationer mellem mennesker.

 

Lad teknologien bringe jer tættere sammen

 

MemoClock og FLINK er blot et par ud af mange teknologier på DokkX, som er med til at styrke relationen mellem mennesker. Du kan også finde OriHime – en lille robot, som kan være til stede for dig der, hvor du ikke selv kan være, eller GENLYD – en digital opslagstavle på internettet, hvor aarhusianere kan dele interesser og fællesskaber og invitere flere til at være med.

 

Du er meget velkommen til at kigge forbi DokkX, hvis du har lyst til at finde ud af, hvordan teknologi kan være med til at bringe dig og dine nærmeste tættere sammen. Du kan komme direkte ind fra gaden og lade dig inspirere og overraske.

TEKST: Mia Dahl