Tekst og foto: Maria Fast Lindegaard 

Bent Klug

Jeg er oprindeligt Vendelbo. Men da jeg blev alene, spurgte mine børn, om jeg ville flytte herned til dem. Så det gjorde jeg. Det var i 2013, og samme år begyndte jeg her. 

Dengang var der en knallertklub, som havde fået lov til at komme her om aftenen, og der var jeg med. Jeg har altid pillet ved gamle biler, motorcykler og knallerter. Med tiden fik jeg også lov til at komme her om dagen, og så har jeg været her hver dag lige siden. 

Det betyder alt, at jeg kan komme her. Du kan forestille dig at være alene i min alder. Jeg risikerer let først at stå op ved en 9-10-tiden og ikke få lavet noget. Jeg kan jo ikke køre rundt i mine veteranbiler hele dagen, for hvad skal jeg køre efter?  

Værkstedet holder mig i gang, og her er jeg sammen med andre. Det betyder utroligt meget for mig. Vi er en håndfuld mænd, som kommer hver dag, og vi har et utroligt dejligt sammenhold og mødes om vores fælles interesse for værktøjet, maskinerne og metallet. 

Jeg har altid noget, der kan repareres derhjemme på mine biler, knallerter eller motorcykel, men så tager jeg nogle stumper med herind og sætter dem i stand her. Eller måske er der en af de andre, der ikke kan bruge en drejebænk, så hjælper jeg og drejer for dem. Vi er her jo for hinanden. 

Så længe jeg kan gå, så kommer jeg. Jeg kan slet ikke leve uden. 

Værkstedet i Østergade 40 er et kreativt frivillighus for pensionister, førtidspensionister, efterlønnere og fleksjobbere, hvor du kan arbejde med alt lige fra jern og metal til keramik, glas, træ og meget andet. 

Værkstedet (aarhus.dk) 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.