I kajakklubben Viking får Bjarne Møller naturoplevelser og fællesskab. Der er altid nogen at ro sammen med, snakke med og drikke kaffe med.

 

”Det er aldrig for sent. Hvis man kan klare at bære en kajak på mellem 10-23 kilo fra bådhuset og ned til vandet, kan man bare gå i gang.”

 

Bjarne Møller, næstformand i bestyrelsen for kajakklubben Viking, er selv 67 og begyndte først at ro for tre år siden, efter han blev pensionist.

 

”Vores instruktører sørger for, at alle gennemgår et begynderkursus med stor fokus på sikkerhed, inden de får lov at tage ud at ro. Vi har mange forskellige typer kajakker lige fra de meget levende til dem, der er næsten lige så sikre som et badekar. Så der er noget for både de rigtigt dygtige roere og for dem, der kun ror på fladt vand i solskin. Vi har hele spektret,” fortæller han.

 

For Bjarne Møller er det især naturoplevelsen og roen, der trækker ved kajaksporten. ”Jeg har altid været glad for at komme ud i naturen, og jeg nyder stilheden ude på vandet, men jeg kan også godt lide at ro sammen med andre. Man behøver jo ikke tale sammen hele tiden,” siger han.

 

Brunch hver søndag

Ifølge Bjarne Møller er det nemt at finde nogle at ro med.

 

”Vi har nogle grupper, der ror sammen to gange om ugen, og der er brunch næsten hver søndag formiddag. Så ror vi bagefter. Vi har også en gruppe på Facebook, hvor vi kan aftale spontane ture, når vejret er godt,” fortæller han.

 

Mange af klubbens medlemmer sætter sig op på første sal i klubhuset og nyder udsigten over Aarhusbugten, når de kommer hjem fra en tur på havet.

 

– Der er altid nogen at drikke en kop kaffe med. Så vender vi verdenssituationen og får en snak om stort og småt. For vi snakker også om andet end vind og vejr og antal kilometer. Vi kommer rigtig tæt på hinanden, for vi ser af og til hinanden i lidt pressede situationer, hvor man er træt og sulten, og kajakken ikke lige makker ret.

 

Frivilligt fællesskab

Kajakklubben fungerer udelukkende ved hjælp af frivillig arbejdskraft, og det er også med til at styrke fællesskabet, mener Bjarne Møller.

 

”Vi klarer alle opgaverne selv, og hver især bidrager med det, de kan. Nogle hjælper med at vedligeholde klubhuset, nogle tilbyder sig som instruktører for de nye, nogle tager en tørn i bestyrelsen, og andre arrangerer ture i både Danmark og i udlandet. Vi har en stærk fællesskabsfølelse og er alle sammen interesseret i klubbens ve og vel.

 


Kajakklubben Viking

  • Ligger ved Silistria mellem Ballehage og Blommehaven Camping
  • 250 medlemmer
  • Nye voksen-begyndere optages hvert år. De skal gennemgå og bestå et begynderkursus for at komme til at ro i klubben
  • Kontingentet er på 1200 kr. om året
  • Bestyrelsesformand Erik Madsen kan kontaktes på 86 26 27 16 eller på formanden@vikingen.dk 

Du kan læse mere på vikingen.dk


Tekst: Lotte Frandsen

Foto: Brian Rasmussen