Cafeen hos Huset Trøjborg byder på sund og grøn mad – både til dem, der bruger frivillighuset, og dem, der bare kommer forbi.

”Vi er i nogen grad ramt af nogle fordomme om, hvad det er for en café, vi driver. Mange tænker på brun sovs, og at det kun er for gamle mennesker. Men det er ikke virkeligheden. Vi kunne godt tænke os i højere grad at have Trøjborg-borgerne som gæster – eller i det hele taget at se nogen, der ikke kender os.” Susanne Strandby er leder af cafeen ved frivillighuset Huset Trøjborg på Kirkegårdsvej i Aarhus. Sammen med et stort hold af frivillige holder hun cafeen åben alle hverdage fra kl. 9 – 13. Startende med morgenmad med hjemmebagte boller og med en frokostret midt på dagen.

Lyse og åbne lokaler

Fordommene kan hurtigt blive parkeret på sidelinjen. Der er ikke meget tungt kød og brun sovs over menukortet. Det er i stedet grøntsager, fisk og kylling, der dominerer. Oksekødet og svinekødet har også fået plads, men ofte i en ny og lettere udgave, end vi er vant til. At spiseområdet ligger i lyse og åbne lokaler med en stor terrasse til de lune dage er blot med til at bekræfte det gode indtryk. Den dag Vital var forbi, var der røget pebermakrel med salat, urtesovs og aspargeskartofler på menuen, og det smagte fortrinligt.

Spændende og anderledes

De fleste gæster i cafeen er i forvejen i huset i forbindelse med foreningsaktiviteter. To af dem er Conny Jensen og Annie Lykke, der er med i en patchworkgruppe, der mødes på Huset Trøjborg. ”Vi får god mad og sund mad her i cafeen,” er de enige om og tilføjer: ”I vores patchworkgruppe støtter vi caféen ved at købe kaffe og brød her, og somme tider bliver de, der har lyst, også og spiser frokost. Det er nogle lette retter, der ikke ligger så tungt, og det er spændende og anderledes, men godt,” er de to veninder enige om. Ud over de daglige åbningstider er det muligt at besøge Husets Trøjborgs café ved én af de månedlige fællesspisninger. Lige som til hverdag er her åbent for alle – også for dem, der ikke kender huset i forvejen.

 

Tekst og foto: Allan Witte